divendres, 16 de maig del 2008

PIXAR FORA DE TEST - EL POBLE MÉS LLEIG DE CATALUNYA




EL POBLE MÉS LLEIG DE CATALUNYA

Amb tots els respectes Sr.Gonzàlez crec que una vegada més ha pixat fora de test. S’ha volgut fer el simpàtic i no ens ha fet cap gràcia. Ni tan sols la seva rialla exagerada i postissa que tan sovint ens ofereix ha pogut suavitzar el sentiment de rebuig de milers de lloretencs i de catalans, que ens hem sentit ofesos amb el seu programa. Personalment sempre he dubtat de la seva vàlua com a presentador de televisió i sento dir-li, ja d’antuvi, que mai ha estat sant de la meva devoció. És una simple qüestió de gustos! Estic d’acord amb l’apreciació del Sr. Marc Linares Roig quan manifesta que la qualitat dels darrers programes que dirigeix i presenta el Sr.Jordi González deixa molt que desitjar. La recerca que es fa des del seu programa “La Via Làctia” del poble més lleig de Catalunya només posa de manifest que se li estan acabant el recursos per captar l’audiència. No creu que els catalans ja estem prou trepitjats arreu com perquè nosaltres mateixos ens tirem més pedres sobre la pròpia teulada? Creu que és bo que des de casa es fomenti aquest sentiment d’indignació a partir d’un programa de televisió? No seria millor deixar de banda la negativitat de la recerca i oferir-nos una proposta molt més engrescadora?. Li aconsello que revisi el seu discurs simplista i negatiu perquè a la Catalunya del segle XXI el que li cal és que novament creixin i es fomentin els sentiments de competitivitat i capacitat pels quals sempre ha estat compromesa. Sigui positiu i faci un programa en el qual es cerqui el poble més bonic de Catalunya i veurà com tothom s’esforça per aconseguir-ho.
Lloret de Mar i Catalunya en general es mereixen un xic més de respecte. Primer de tot perquè hi ha molta gent compromesa en la millora dels seus pobles que tenen cura de fer créixer els valors d’arrelament i de consciència de país; però també perquè tots ens estimem el que tenim malgrat tingui defectes.
Crec que la visió que Vostè pretén donar de Lloret de Mar és fruit de la seva profunda desconeixença. Lamento repetir-li que ha pixat fora de test i en el seu programa només s’ha deixat enlluernar pel discurs fàcil i preconcebut. D’aquesta manera, sense haver de treballar massa, ha escampat la brutícia i s’hi ha refregat. Ha anat tirant de beta i fot-li que va de vals a veure qui la diu més grossa. Malgrat que hi ha coses que no m’agraden de Lloret em dol que atempti contra el meu poble d’acollida. Els lloretencs són conscients de les seves pròpies mancances i s’esforcen cada dia per canviar una imatge que certament no els és gens favorable. Respecti’ls i ajudi’ls des de la seva posició privilegiada de comunicador. Si no hi te voluntat, deixi que cadascú es llepi les seves pròpies ferides i s’abstingui de fer programes que l’únic que fan és manllevar l’il.lusió i fomentar el desànim. Només així serà benvingut a Lloret de Mar.
Lluís Ferrés Planella