dilluns, 29 de novembre del 2004

NO ÉS DEMAGÒGIA: ÉS LA DEFENSA D'UN DRET

No és demagògia; és la defensa d’un dret.

Arran de les declaracions de la Consellera d’Educació, Sra. Marta Cid, en el programa “De la nit al dia” del proppassat 24 de novembre, en les que manifestava la demagògia barata que, segons ella, es feia en les protestes realitzades sota el lema “Dret a escollir”, voldria manifestar el meu total desacord.
La Sra. Cid, per higiene democràtica, no hauria d’ofendre alegrement a milers de pares que com jo, estem en desacord amb la prepotència i el rigorisme autoritari al que vol sotmetre’ns, ni tampoc acusar-nos de fer demagògia en les nostres lícites reclamacions i molt menys encara fer veure que som un grup d’opinió insignificant.
Ha d’entendre la Sra. Consellera, que el que ella cita com a demagògia, no és més que la legítima defensa del dret constitucional que tenim els pares a escollir el tipus d’escola que volem per als nostres fills, i que l’assajament moral al que som sotmesos a través de la nova política d’ensenyament, no fa més que evidenciar el poc tarannà democràtic que es practica des de la seva conselleria.
Per tant, no intenti Vostè, fer entrar el clau per la cabota (amb la seva de demagògia) i voler que ens empassem amb resignació i sense protestar, una llei que ningú entén. Amb respecte li recomano que reflexioni davant la impotència de milers de pares que ens sentim ferits en els nostres drets elementals.

No es demagogia: es un derecho de los padres.

Quisiera manifestar mi total desacuerdo con las declaraciones de la Consejera de Educación de la Generalidad de Cataluña, Sra. Marta Cid, realizadas el pasado 24 de noviembre en el programa “De la noche al día” del Canal 33 de la televisión autonómica catalana, en las que manifestaba la demagogia barata que, - según ella- se hace en las protestas realizadas bajo el lema “Derecho a escoger”. La Sra. Cid, por higiene democrática, no debería ofender alegremente a miles de padres que como yo, estamos en desacuerdo con la prepotencia y el rigorismo autoritario al que nos quiere someter, y menos aún, insinuar que somos un grupo de opinión insignificante. Ha de entender, la Consejera, que lo que ella cita como demagogia, no es más que la legítima defensa del derecho constitucional que tenemos todos los padres de poder escoger el tipo de escuela que queremos para nuestros hijos. Y que el acoso moral al que somos sometidos a través de la nueva política de enseñanza, no hace más que evidenciar el poco talante democrático que se practica desde su Consejería. Por lo tanto que no intente, la Sra. Consejera hacer entrar el clavo por la cabeza (con la suya, de demagogia), e intentar que traguemos con resignación y sin protestar una ley que nadie entiende. Con respeto le recomiendo que reflexione ante la impotencia de miles de padres que nos sentimos heridos en nuestros derechos más elementales.

Lluís Ferrés Planella